В Александровска болница няма свободни легла за заразени с коронавирус. Това

...
В Александровска болница няма свободни легла за заразени с коронавирус. Това
Коментари Харесай

Коронавирусът поразява и бъбреците

В Александровска болница няма свободни кревати за инфектирани с ковид. Това разгласи пред NOVA новият шеф на лечебното заведение проф. Борис Богов.   

" Като едно от най-големите лечебни заведения на територията на София, а и на страната, ще би трябвало да открием още едно COVID отделение. То ще бъде с потенциал от около 25-30 кревати. Ако след Нова година ситуацията не се успокои, ще преобразуваме и други отделения ”, уточни той.

“Има двама пациенти с коронавирус, които са пренасочени към други лечебни заведения. От понеделник влиза в действие ново предписание на здравното министерство за прекратяване на плановия банкет. Това се прави с цел откриване на спомагателни кревати ”, обясни професорът. 

“Ако след Нова година ситуацията не се успокои, ще преобразуваме и други отделения ", безапелационен е шефът на Александровска болница.

В момента в лечебното заведение има двама интубирани пациенти и петима в интензивно поделение. Заразените медици са 14, само че са в положително положение.

Проф. Богов разяснява и дали в болничното заведение използват ремдесивир: 

“Разбира се, че използваме лекарството. То обаче не би трябвало да се дава на всеки инфектиран. Има строги показания. Затова има доста разногласия относно това дали оказва помощ, или не. Леките случаи не бива да бъдат лекувани по този метод ”, счита професор Богов.

По думите му коронавирусът нанася много вреди на бъбреците.  “Вирусът се захваща за ангиотензиновите рецептори, които преди всичко се намират в белия дроб, а на второ - в бъбреците ", съобщи шефът на болничното заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР